BEOGRAD – Predstavnici vlasti, političke partije i verski lideri čestitali su muslimanima u Srbiji predstojeći Ramazanski bajram, koji počinje sutra i traje tri dana, uz želje da taj praznik provedu u svojim domovina, sa porodicom i uz međusobno uvažavanje i toleranciju.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, je čestiajući praznik svima koji obeležavaju Ramazainski bajram poručila da ovaj praznik treba da učvrsti,kako je navela, našu veru u nepokolebljivo dobre i prave vrednosti.

“Želim vam da praznik proslavite u radosti i ljubavi, okruženi bližnjima”, navela je Mihajlović.

Prijateljima islamske vere Ramazanski bajram je čestitala Liberalno demokratska partija.

“Danas su nam, više nego ikad, potrebni jak karakter, osnažen u mesecu Ramazanu, i odlučnost, kako bismo se lakše suočili sa problemima sveta u kome živimo”, poručili su iz LDP-a.

Lider Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik, Muamer Zukorlić, takođe je čestitao nastupajući Bajram poglavaru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, kao i svim muslimanima.

” Bajram šerif mubarek olsun, da ga u zdravlju, rahatluku i bereketu sa porodicom i prijateljima provedu”.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Mevlud Dudić, je u svojoj bajramskoj poslanici poručio da nema napretka bez nade u u bolju budućnost, a nema budućnosti bez trena sadašnjosti.

“Dolaze nam dani Bajrama kada ćemo u krugu porodice, rodbine i prijatelja uživati ponosni što smo izvojevali još jednu pobedu nad prokletim šejtanom; što smo pokorili svoje strasti sa čvrstom željom da budemo bolji ljudi.Ne zaboravimo u bajramskim danima naše najmilije, obiđimo njihove mezare (grobove)i setimo ih se dovama (molitvama)”, naveo je Dudić i dodao da onima pod strahotama rata želi mir i slobodu.

Muftija sandžački Abdurrahman Kujević je u svojoj poslanici vernicima islamske vere poručio da su “muslimani Sandžaka u mesecu ramazanu pokazali i još više izgradili svoje pojedinačne kvalitete koje polahko umrežavaju kroz vlastite institucije. Države koje imaju među svojim stanovništvom muslimane treba da se ponose jer smo mi ljudi koji svima koriste a nikome ne štete”.

Potpredsedik kosovske vlade i ministar za povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić, je u čestitki povodom Ramazanskog bajrama poručio da svim muslimanima želi da radost ovog velikog praznika duhovno osnaži sve ljude islamske vere i potvrdi večnu istinu da samo zajedno u poštovanju, poverenju, toleranciji, suživotu i međusobnom skladu možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima.

Ramazanski bajram muslimanima u Srbiji čestitali su narodni poslanik i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

 

Izvor: Tanjug