Naslovna REGION Kolinda peva Tomspona, iako ga zabranjuju širom Evrope

Kolinda peva Tomspona, iako ga zabranjuju širom Evrope

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, kojoj se Marko Perković Thompson pre par dana požalio jer su mu Slovenci zabranili koncert u Mariboru, odlučila je na Instagramu objaviti snimak sa vojnog hodočašća u Lourdesu.

Na vojno hodočašće u Lourdes su uz pripadnike Hrvatske vojske i policije otišli predsednica, ministar obrane Tomo Medved, ministar obrane Damir Krstičević i zamenik načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga RH Drago Matanović.

Kolinda je danas objavila snimak, na kojem je zagrljenasa gore navedenim ministrima i vojnim biskupom Jurom Bogdanom peva Thompsonovu pesmu “Lijepa li si”.

Ne treba posebno ni napominjati da je put u Lourdes i smeštaj svih vojnika, ali i ministara i predsednice i njihove pripadajuće im svite, plaćen iz džepova poreznih obveznika države čiji Ustav propisuje odvajanje države i verskih zajednica. Takve “sitnice”, naravno, ne zabrinjavaju veselu Kolindu i ministre odbrane u vladi Andreja Plenkovića.

Kakvu poruku ovakav snimak šalje u situaciji u kojoj su Thompsonovi nastupi zabranjeni u nizu evropskih zemalja zbog širenja poruka mržnje i zabranjenih znakova, kao što se dogodilo i nedavno u Sloveniji, procenite sami.

Exit mobile version