Kraljevo – U Kraljevu je danas održana protestna šetnja, zbog toga što Osnovni sud u Kraljevu, ni posle četiri godine od prebijanja Dragana Mioševića nije okončao slučaj i kaznio počinioce. Nesrećni mladić se 15. maja obesio u kući na Novom Beogradu, gde je živeo sa porodicom, a majka Dragana Jovićević kaže da je to uradio zbog trauma nakon prebijanja.

– Želim da mi iz suda odgovore zašto su krvnici koji su prebili mog sina i dalje na slobodi? Zašto je danas odloženo zakazano ročište? Zašto se optuženi slobodno šetaju gradom? Današnja mirna protestna šetnja je poruka svim roditeljima i institucijama da stanu na put nasilju nad omladinom. Slučaj mog Dragana, neka bude poruka svima – rekla je Dragana, dok je u crnini i suzama u očima i slikom svog sina šetala ulicama Kraljeva.

Incident u kojem nasilnici tuku mladića u kladionici, dogodio se 2013. godine, za šta postoji i snimak kamere za nadzor, a Osnovno tužilaštvo u Kraljevu je tek posle četiri godine pokrenulo krivični postupak.

– Mladić je zbog zadobijenih povreda otišao u Hitnu službu kako bi mu se ukazala lekarska pomoć. Dežurni lekar je po službenoj dužnosti povrede prijavio policiji, koja je za desetak dana ceo slučaj ispitala i prikupljene dokaze sa izjavama predala tužilaštvu. Zašto se od tada toliko čekalo, nije nam jasno – kaže izvor iz kraljevačke policije.

Osnovno tužilaštvo u Kraljevu se nije oglasilo povodom ovog slučaja.

Izvor: Srbija video