Ceo svet sada ima dokaze na tacni da je Vilijam Voker velikoalbanski lobista i da se i kao šef OEBS na Kosovu i Metohiji zalagao za ostvarenje tog projekta, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao povodom izjave Vokera da ima projekat za “ujedinjenje Albanaca u Albaniji na Kosovu, ali i u dijaspori”.
Srbija će na svakom mestu i na svakom nivou iznositi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na Kosovu i Metohiji, već borba protiv Srbije i stvaranje “velike Albanije”, naglasio je Vučić.
Vučić je ocenio da je to “veoma važna vest i to ne bi trebalo da se propati samo kao dnevno-politički događaj”.
O ovoj Vokerovoj poruci ćemo tek da razgovaramo. I to na svim na nivoima u Evropi i u svetu. Nije Vilijam Voker tek tako nešto izgovorio. On je poručio da ima projekat, da ima plan za ujedinjenje Albanije, Kosova i takozvane albanske dijaspore. Dakle, de fakto, ima plan za stvaranje “velike Albanije”, predočio je Vučić.
Na te poruke čini mi se, dodao je Vučić, nismo do sada dovoljno pažnje obratili.
“Obratićemo! Vilijem Voker je bio neko ko je predstavljao ‘nezavisnu i objektivnu misiju’ Organizacije za evropsku bezbednosti i sigurnost, ili su nas makar ubeđivali u to”, rekao je Vučić.
Ne zaboravite, “slučaj Račak” je fabrikovan. Posle toga je i Milan Milutinović bio optuživan za to, pa se ispostavilo da nije bilo nikakve odgovornosti jer se ne može na fabrikovanom slučaju da se neko osudi. Ali, ne zaboravite, to je bio razlog, to je bio povod za veliki sukob, podsetio je Vučić.
To je bio razlog, to je bio povod za rat. Sve je krenulo od laži Vilijema Vokera. To je taj čovek koji danas otvoreno pokazuje da je on u stvari velikoalbanski lobista, rekao je Vučić.
To je isti čovek zbog koga su sproveli agresiju na Srbiju. To je isti čovek! To je taj čovek koji se sada zalaže za “veliku Albaniju” i to otvoreno kaže. On to više i ne krije, dodao je on.
Pa čekajte, nastavlja Vučić, Ahtisarija su dovodili kao međunarodnog posrednika koji je trebalo da bude nezavistan, koji je trebalo da ponudi nešto što je objektivan plan za rešenje problema između Srba i Albanaca, a danas je i on u albanskom timu Prištine.
Šta nam to sve govori? To nam govori da je sve od početka bilo usmereno, ne protiv Slobodana Miloševića ili ne svakako samo protiv njega. Već pre svega protiv Srbije. Sad za to imamo krunske dokaze. Sad to više nije pisanje naše štampe. Sad to nije pitanje da li to neko od nas misli. Oni su sami te dokaze ponudili, pružili ih celom svetu kao na tacni, smatra Vučić.
Pa jel’ sve ovo treba da znači da sutra opet treba da verujemo u nekakve tobože objektivne međunarodne organizacije čiji će predstavnici na najdirektniji i najflagrantniji način da se zalažu za “Veliku Albaniju”. Njihovi izveštaji su bili casus belli za rat. Za najdirektniji napad na Republiku Srbiju, poručio je premijer i novoizabrani predsednik Srbije.
Vučić ne misli da će Srbija uskoro moći da vrati stvari unazad, niti da natera Ameriku ili 23 zemlje Evropske unije da povuku priznanje Kosova, ali navodi da se velika diplomatska borba nastavlja.
Sve je sada jasno svima. Vokerovo priznanje je veliki slučaj. Ovo je važan slučaj. Toliko važan slučaj da od ovoga nema odustajanja, rekao je Vučić.