Prijepolje – Pedesetak prvačića iz zlatarskog kraja letovaće deset dana o trošku Opštine Nova Varoš u Herceg Novom na crnogorskom primorju. Lokalna samouprava je za ovu namenu i troškove prevoza opredelila sredstva od oko milion dinara. Ugovor o realizaciji ovog programa potpisali su u sredu Rijad Muškić, vlasnik hotela „M“ u Herceg Novom, i Jelena Leković, direktorka Centra za socijalni rad.

Od 2013. godine , dakle već petu godinu za redom loklna samouprava izdvaja novac a ovdašnji Centar za socijalni rad realizuje program letovanja za 50 prvačića iz svih osnovnih škola na teritoriji opštine Nova Varoš koji potiču iz porodica slaijeg materijalnog statusa.

– Program živi i svake godine interesovanje je sve veće, jer se pokazao kao jedna pre svega lepa priča koja razbija monotoniju klasičnih programa, mera, prava i usluga koji se realizuju posredstvom CSR – kazala je nakon potpisivanja ugovora direktorka Centra Jelena Leković i dodala da je za razliku od prethodnih godina, ove godine u pratnji dece pored učiteljica i predstavnika Centra biti i profesor fizičke kulture koji ima licencu za obuku u plivanju. On će biti zadužen za časove plivanja i rekreaciju dece.

Detalj sa potpisivanja ugovora Rijad Muškić direktor hotela M i Jelena Leković direktorka Centra za socijalni rad, foto: www.ppmedia.rs

Direktor hotela „M“ iz Herceg Novog, Rijad Muškić kaže da je rado izašao u susret ovoj humanoj akciji i da je na tenderu ponudio daleko nižu cenu od tržišne.
Deca će na crnogorskom primoriju boraviti od 28. juna do 7. jula.
U prethodne četiri godine novovaroški osnovci boravili su u Čanju i Bečićima. Iskustva i efekti su pozitivni, tako da će, kako tvrde u lokalnoj samoupravi, ovaj program biti nastavljen i u budućnosti jer je ovo jedan od načina pomoći porodicama slabijeg imovinskog stanja.

PP Media