Beograd – Socijalistička partija Srbije (SPS) se zalaže za redovne izborne cikluse, ne zato što strahuje od izbornog rezultata nego zato što smatra da je politička stabilnost od izuzetne važnosti za Srbiju, rekao je danas šef poslaničke grupe te stranke Ðorđe Milićević.

Milićević je podvukao da održavanje vanrednih parlamentarnih izbora nije bila tema razgovora između SPS i SNS.

“O tome (izborima) nije bilo reči. Nikada ne možete kao sto je Nebojša Stefanović rekao da isključite mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora. Kad god se pomene makar i u medijskim navodima eventualno održavanje parlamentarnih izbora, uvek imate nervozu kod opozicije”, istakao je šef socijalista u parlamentu.

Milićević je novinarima u parlamentu rekao da su socijalisti mnogo puta do sada vrlo jasno rekli i pokazali da su uvek spremni da daju svoj doprinos zarad očuvanja političke stabilnosti i smatra da vlada ne treba da se bavi svakodnevnim pokušajima opozicije da diskredituje njen rad, jer je, kaže, nemoguće relativizovati rezultate koji su vidljivi.

Građani su, kaže Milićević, i na predsedničkim izborima vrlo jasno rekli šta misle o toj politici i rezultatima, te da smatra da vlada treba kao i do sada treba da nastavi odogvorno, ozbiljno i posvećeno da radi svoj posao.