Čajetina – Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je danas da će ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović tužiti za klevetu, kao i da neće odustati od gradnje gondole na Zlatiboru.

On se oglasio saopštenjem povodom, kako kaže, optužbi ministarke Mihajlović, koje su, kako smatra, prouzrokovane jučerašnjim “dostojanstvenim protestom Zlatiboraca ispred Vlade Srbije”.

Mihajlovićeva je ranije danas izjavila da to ministarstvo neće izdati građevinsku dozvolu za izgradnju gondole na Zlatiboru sve dok se ne dostavi neophodna dokumentacija i poručila da zakon važi za sve i da nema “dila i muljanja sa državom”.

Ona je jučerašnji protest Milana Stamatovića u Beogradu ocenila kao politički motivisan i naglasila da država nema ništa protiv izgradnje gondole, čak je izgradnja od javnog interesa, ali da ona mora da se gradi u skladu sa zakonom.

Stamatović tvrdi da Mihajlović vodi “osvetoljubivu kampanju protiv onih koji hoće svoje pravo na rad, braneći svoju dedovinu i očevinu”.