Beograd – Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić optužio je predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu da je u sprezi sa čelnicima Partizana i da im je doneo titulu prvaka Srbije.

“Teško je osvojiti titulu sa dva protivnika, koliko god bili kvalitetni – protiv Partizana pojačanog Kokezom. Dešavalo se isto i sa Karadžićem, žalićemo za njim. Kokeza je neformalni gazda Partizana, zna cela Srbija njegovu spregu i šta čini da Partizan bude šampion. Videćemo koliko je ta sprega jaka i da li može Zvezda da stane na put tome”, rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Kako je naglasio, Kokeza je takvim postupcima zloupotrebljio svoju funkciju.

“Nemam ništa lično protiv njega, problem je što ima bolesnu sujetu da vlada srpskim fudbalom. Ne zameram mu što je navijač i gazda Partizana i što je oteran iz Zvezde od navijača, ali zameram što zloupotrebljava svoju funkciju”, poručio je Terzić.

Kako je rekao, Kokeza ne želi sadašnje rukovodstvo u Crvenoj zvezdi, već umesto njih hoće svoje marionete.

“Kokeza dve godine ruši Zvezdu, odmah po odlasku postao je prvi saradnik Tomislava Karadžića, a potom i predsednik FŠ. Od avgusta 2015. godine njih dvojica su jedno”, naveo je funkcioner crveno-belih.

Terzić je ponovio da je Zvezdi titulu oteo Partizan, koji je prema njegovim rečima pobeđivao prijateljske klubove i igrače i uz pomoć sudija.

“Nije smak sveta ako Zvezda ne osvoji titulu, to nije jedini parametar uspešnosti rada kluba, ponosimo se mnogim stvarima koje ću reći članovima skupštine. Ne bežim od odgovornosti zbog neuspešne sezone u godini kada se ne uzme titula, ali smo od UEFA dobili sve najviše pohvale za finansijsku stabilnost. Svi znamo kakve smo finansijske probleme imali, prodavali smo najbolje igrače kako bismo stabilizovali klub”, naveo je Terzić.

Podsetio je da su prošle godine prodali igrače koji su dali 60 golova i prihodovali 10 miliona evra, te primetio da ozbiljan klub ne sme da pušta igrače, već da se popunjava na potrebnim mestima, čemu je pravi primer Ludogorec.

Kako je rekao, on ne pravi sebi alibi i nije mu problem da ode iz kluba, ali dodaje i da će njegov rad biti ocenjen na skupštini kluba u junu.

“Otišao je veliki Dragan Džajić, zašto ne bi i Terzić?”, zaključio je, uz konstataciju da je dug kluba između oko 25 miliona evra, koliko ima, kako je rekao, i Partizan.