Mnogo je razloga, pre svega zbog autoriteta, kvaliteta, pa i velikog značaja koji ova utakmica ima u šampionskoj trci, kaže Milorad Vučelić

PRIBOJAVALI su se Nikolića, želeli Mažića, a dobili Širokog. U Humskoj su danima nestrpljivo iščekivali delegiranje sudijske trojke za utakmicu sezone na “Čairu”, i posle svega utisak je da niko u crno-belom taboru nije zadovoljan informacijom koja se juče oko 13 časova pojavila na zvaničnom sajtu FSS.

Partizan ima maksimalni učinak kada mu pravdu deli sudija Zoran Široki (tri pobede), ipak, predsednik kluba iz Humske Milorad Vučelić ne može da se načudi zašto je Smederevac dobio prednost u odnosu na našeg najboljeg sudiju, koji je raspoređen na utakmicu plej-auta Bačka – Radnik.
– Mažiću je bilo mesto na ovoj utakmici, niko oko toga ne bi trebalo da ima dilemu – tvrdi Vučelić. – Mnogo je razloga, pre svega zbog autoriteta, kvaliteta, pa i velikog značaja koji ova utakmica ima u šampionskoj trci.
Poslednjih dana je stvorena takva klima da će praktično odluku o šampionu Srbije doneti arbitri odlukama u korist ili protiv večitih rivala.
– Moramo da uradimo sve da ekipa bude fokusirana na igru i ono što se dešava na terenu. To mora da bude moguće, iskreno verujem da će biti tako. Jasno je da se prethodnih dana vodi specijalni rat, ali je važno da na terenu sve protekne u fer i korektnoj borbi. A ukoliko bude nečega što ne bude u skladu s viteštvom i pravilima fudbalske igre, znaćemo to da kažemo i adekvatno reagujemo. Ovom prilikom bih upozorio sudije da budu na nivou i da rade svoj posao časno i pošteno.
Kada je u pitanju ono što bi trebalo da je suština, a sada je izuzetak koji iskače iz pravila, predsednik Partizana je kategoričan.
– Siguran sam u pobedu Partizana, iako znam da je Radnički dostojan protivnik koji takođe ima veliki motiv. Pokazali smo mnogo puta tokom ove sezone, posebno ovog proleća, da je ekipa dorasla velikim izazovima, i nema razloga da bude drugačije i u poslednje dve utakmice prvenstva – završio je Vučelić.
Odluci da se arbitraža derbi duela u Nišu poveri Zoranu Širokom iznenadila je i sportskog direktora crno-belih.
– Nemam ništa protiv bilo koje osobe. Ali kao i u Evropi kad je završnica nekog takmičenja, kako se bliži kraj prvenstva, ljudi koji odlučuju o tome delegiraju najbolje moguće. Pošto je ovo utakmica od najvećeg značaja, jer se mi borimo za titulu a Radnički za Evropu, logično je bilo da sudi najbolji srpski sudija – kategoričan je Iliev.
Umesto na jug, najbolji srpski sudija Milorad Mažić će se sutra zaputiti na sever Srbije. Do sutra nešto pre 21.00, dok Zoran Široki ne odsvira kraj na “Čairu”, ostaće nejasno da li je Sudijska komisija ovim potezom postigla autogol. A šta god da se desi na “Čairu”, jedno je prilično izvesno – nezadovoljnih će biti.
KUVAR IDE SA EKIPOM

ZNAČAJ utakmice u Nišu mobilisao je sve strukture u Partizanu, pa je tako doneta odluka da od večeras uz ekipu bude i klupski kuvar, kao i čovek koji će biti zadužen za nabavku namirnica.

Reč je o potezu koji i nije toliko neočekivan, imajući u vidu da su košarkaši crno-belih pre nekoliko meseci na završnom turniru Kupa Srbije proživeli pravu golgotu posle trovanja hranom.