Beograd – Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića s kandidatima Srpske liste za poslanike u kosovskoj skupštini počeo je oko 12 sati u Vladi Srbije u Beogradu, javio je reporter agencije Beta.

Sastanak o vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji 11. juna, kao i o političkoj i bezbednosnoj situaciji u pokrajini održava se iza zatvorenih vrata.
Početak sastanka mogli su da zabeleže snimatelji i fotoreporteri, a kako je Vlada Srbije najavila, u 13 časova konferenciju za novinare održaće direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i kandidati Srpske liste.
Srbi će na vanredene parlamentarne izbore na Kosovu 11. juna izaći sa šest lista – pet stranaka i jednom koalicijom sačinjenom od dve partije. Srbi u kosovskom parlamentu, koji ima 120 mesta, imaju zagarantovanih 10 mesta.
Spiskove s kandidatima za poslanike prijavile su Srpska lista, Progresivna demokratska stranka, Samostalna liberalna stranka, Srpski patriotski savez, Napredna snaga Kosova i jedna koalicija.