Beograd – Nova stranka (Nova) izabrala je danas na Devetoj redovnoj konferenciji ponovo Zorana Živkovića za predsednika stranke koji je poručio da su pred strankom teški dani koji mogu na kraju da daju odlične rezultate.

Živković je u obraćanju nakon reizbora rekao i da očekuje da ove godine budu raspisani beogradski izbori ali zajedno sa njima, na jesen, verovatno i parlamentarni jer, smatra, u interesu je vladajuće stranke da to tako bude.

On je rekao i da će odnos prema političkoj organizaciji koju osniva Saša Janković, a koga je NS podržala na predsedničkim izbrima zavisiti od toga kakav program, plan, ideje, bude doneo taj pokret i da će nakon toga videti da li će i koji eventualni oblik saradnje biti moguć.

Prema njegovim rečima Konferencija ga je ovlastila da on o tome vodi razgovore i da se nakon toga donese odluka.

Živković je rekao i da sve one koji na bilo koji način sarađuju sa aktuelnom vlašću u Novoj smatrati “veleizdajnicima” i da te stranke nikako ne mogu predstavljati opoziciju.

Kako je rekao ovo je poslednji njegov mandat na mestu predsednika stranke jer, kako je rekao, sve i da bude hteo da se ponovo kandiduje stranački dokumenti ne dozvoljavaju više da bude izabran na to mesto.

Izabrani su i sekter stranke, Ðorđe Nakić, predsednica politicičkog saveta Vesna Rakić Vodinelić i četriri potpredsdnika Aleksandar Stanković, Milenko Vujović, Mira Petrović i Ivan Ivanović.