Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poverio je mandat za sastav nove vlade Ani Brnabić, dosadašnjnoj ministarki za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

“Posle saslušanog mišljenja predstavnika parlmenatarnih lista doneo sam odluku koju nije bilo lako doneti. Doneo sam je u skladu sa interesima Srbije, proklamovanim ciljevima, planom da donosimo dobre rezultate za našu zemlju i građane” rekao je Vućić.
“Budući premijer mora da doprinese smanjenju stope nezaposlenosti, odnosno rastu stope zaposlenosti. Neophodno je da se završe objekti javne namene. U oblastima od zdravstva do prosvete je neophodno da se mnogo toga uradi da bi reforme bile provedene. Neophodno je nastaviti kontinuitet sa politikom (dosadašnje) Vlade Srbije”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.
On je rekao da Srbija mora da ojača međunarodnu poziciju i na istoku i na zapadu i ostvari bolju saradnju sa Rusijom, Kinom, SAD i drugim zemljama.
Predsednik Srbije je rekao da je predložio Anu Brnabić zato što je uveren da ona poseduje stručne i lične kvalitete, da će raditi vredno kao i da će pokazati poštovanje prema političkim strankama od kojih će dobiti podršku.