Podgorica – Ulcinj – Stotinak građana Ulcinja, predvođeni političkim i opštinskim liderimaa, okupili su se sinoć ispred zgrade Ispostave policije protestujući zbog racije Interventne jedinice iz Bara po ulcinjskim lokalima, koja se, kako tvrde, neprimereno ponašala i lakše povriedila nekoliko osoba. Među onima koji su maltretirani bio je i jedan američki državljanin javlja CDM.

UL-info i TV Teuta takodje javljaju da je policija vređala goste lokala, a da su neki i napadnuti. U policiji su nezvanično rekli da je to uobičajena akcija, a kao povod se navodio napad na jednog policajca koji se dogodio pre nekoliko dana.

Ovakvo ponašanje je odjednom okupilo oko 200 građana i političkih funkcionera ispred policijske stanice u Ulcinju.

Ministar za ljudska i manjinska prava u vladi Crne Gore Mehmed Zenka, gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu i poslanici Genci Nimanbegu i Ljuiđ Škrelja odmah su došli do zgrade policije i zatražili objašnjenje za ovu akciju.

Zenka i Cungu su kazali građanima da koliko danas treba dokumentovati sve slučajeve neprimerene intervencije nad građanima kako bi advokat uložio tužbu, te da dokazi budu prosleđeni i drugim nadležnim organima.

Poslanik Dritan Abazović, koji se nešto kasnije pridružio svojim kolegama, rekao je da je akcija Interventne jedinice bila bespotrebnom ocenjujući da se radilo o demonstraciji sile.

Prema dobro informisanim izvorima TV Teuta, vezano za ovaj slučaj, napadnuta lica će podići krivičnu prijavu.

foto.CDM