Beograd – Inicijativa “Ne davimo Beograd” održala je danas protest ispred Skupštine Beograda, u kojoj je u toku sednica.

Učesnici protesta doneli su, kako javlja naš reporter, metalne buriće u kojima su zapalili smeće, aludirajući na požar koji je izbio na deponiji u Vinči.

Na buradima i na zgradi Skupštine polepili su nalepnice “Pozdrav iz Vinče”.

Dobrica Veselinović iz Inicijative rekao je novinarima da će se oni i dalje baviti temama iz gradskog života i zahtevati ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

On je rekao i da saopštenje MUP-a o slučaju u Savamali, koje sadrži jednu jedinu rečenicu, nije korak napred i to je posledica izveštaja Evropske komisije, manevar da se umire evropske institucije i da se pokaže da je sve kao u redu, izjavio je danas Dobrica Veselinović iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”.

“Ali, posle 14 meseci, jedna rečenica o slučaju koji je izazvao toliko protesta, stručnih rasprava, interesovanja javnosti, isto je toliko skandalozna kao i izjava Siniše Malog da je ostavka njegov lični čin, tako da svakako oni zahtevi sa početka našeg protesta – smene i krivična odgovornost svih umešanih, od vrha gradske vlasti i vrha policije, ostaju na mestu i nećemo odustati od tih zahteva”, rekao je Veselinović novinarima.

On je kazao da na sledećoj sednici Skupštine grada očekuje “ne da gradonačelnik podnese ostavku, već da ga razreši skupštinska većina”.

“Saopštenje MUP-a o Savamali sadrži jednu jedinu rečenicu, što mislimo da je dosta skandalozno, posle 14 meseci koliko se nisu oglašavali”, rekao je Veselinović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je završilo istragu u slučaju rušenja u Savamali i da je slučaj dostavilo tužilaštvu.

Veselinović je rekao da je Mali nedavno izjavio da je ostavka lični čin, a da su predstavnici Inicijative danas ispred Skupštine grada kako bi podsetili gradonačelnika da njegova ostavka nije lični čin, nego da mora da odgovara građanima Beograda, kao i da krivično odgovora za sve što je radio u projektu “Beograd na vodi” i ostalim poslovima.

Skupština Beograda danas će održati sednicu na čijem dnevom redu će se, između ostalog, naći Predlog odluke o usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada.