BEOGRAD – Poslanik SNS Vladimir Ðukanović najavio je da će ta poslanička grupa glasati za izmene Zakona o ministarstvima, ocenivši da predstavnici opozicije u nedostatku argumenata protiv tog zakona iznosi “šta god im padne na pamet”.

On je, kaže, zadovoljan nastupom opozicije, jer “dok je ovakve opozicije blago svakoj vlasti”.

“Ako me pitate, njih treba što više gajiti jer dok su oni ovakvi, za nas nema zime”, rekao je Ðukanović novinarima dodajući da su se u parlamentu danas mogle čuti razne neistine.

Tako je na primedbu jednog opozicionog poslanika da ništa nije urađeno po pitanju nataliteta, Ðukanović naveo podatak da je od početka godine rođeno 2.000 beba više u odnosu na prošlu godinu.

“Imamo pozitivan trend u natalitetu, ali to ne želi niko da pročita i valjda mu je samo važno da izbacuje parole”, primetio je Ðukanovićnavodeći da ne razume zašto opozicija kritikuje nameru da se formira ministarstvo za evropske integracije.

Uz podsećanje da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, kao i da postoje brojni izazovi po pitanju ekologije, ali i značajni fondovi u okviru EU za tu oblasti, Ðukanović je ocenio da je važno da se osnivaju nova ministarstva, pa i ministarstvo za ekologiju.