Beograd – Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković u intervjuu za novi broj Nedeljnika poručio je da će za eventualni poraz njegovog pokreta na predstojećim izborima u Beogradu on biti odgovoran.

“Za poraz će biti jasno da sam ja odgovoran. Za uspeh će uvek biti dovoljno zaslužnih”, rekao je Saša Janković.

Na pitanje da li već ima razgovora o mogućem kandidatu, Janković kaže da bi svako s liste Pokreta slobodnih građana bio bolji gradonačelnik od bilo kog „s druge strane, a imaćemo najboljeg“: „Svako od 110 ljudi koji budu na listi kandidata za odbornike biće bolji od bilo koga sa liste vlasti. Ne samo zato što je veći stručnjak u nekoj oblasti, ima pravu diplomu i duži radni staž, već zato što je osoba od integriteta, a ne deo kriminalne, korumpirane piramide moći”, rekao je Janković u intervjuu za Nedeljnik.

Janković ne misli da bi on bio najbolji kandidat za gradonačelnika: “Zato što nisam čovek koji zna najbolje od svih da obavlja svaki posao. Upravo je odgovornost ne hvatati se za sve što možete da dohvatite.”

Na pitanje da li će pokušati da ujedini opoziciju, Janković kaže da je tačka okupljanja Srbije koja nije glasala za Vučića otrebna kao hleb nasušni: „Nije to politički, već životni, suštinski cilj, pitanje opstanka – smeniti totalitarnu, anticivilizacijsku vlast, pa početi normalan život. To je bila glavna teza moje predsedničke kampanje, koja je potvrđena ubedljivo najvećim brojem glasova mimo Vučića“.

U ovom trenutku svako je dužan da štiti nacionalni interes, ono što je najbolje za društvo i državu: „A nacionalni interes je dati većinskoj Srbiji što širi oslonac da se vrati na dobar put. Saradnja opozicije je način, početni korak. Nismo osnovali Pokret da bismo sačuvali virtuelnu nevinost i popularnost, već da bismo Srbiji i svim ljudima, čak i onima koji veruju u Vučićeva sela, vratili budućnost”, kaže Janković.