BEOGRAD – Vuk Jeremić je danas izjavio da će stranka, čije osnivanje je nedavno najavio, biti opoziciona i da će u njoj biti dosta novih ljudi, a prioritet će biti angažovanje na premošćavanju razlika između opozicionih frakcija.

On je, u izjavi za televiziju N1, ponudio saradnju liderima pojedinih opozicionih stranaka.

“Razgovarao sam sa Jankovićem, Radulovićem i drugima, svi koji mogu da budu meta režima, a to su manje-više svi iz opozicije, svi su za postizanje fer izbornih uslova, ne vidim razlog zašto se ne bismo složili, dolaze beogradski izbori, i tu ima tema u kojima ne postoje velike razlike”, rekao je Jeremić.

Kako je naveo, svi koji žele u zajednički front mogu da sednu i razgovaraju, jer su teme koje će biti važne na gradskim izborima – teme u kojima ne postoje velike razlike među opozicijom.

On je kao uslov za saradnju izneo to da svi moraju da se obavežu da nakon izbora neće stupiti u koaliciju sa strankama koje su na vlasti.

Jeremić smatra da je idealno rešenje jedna lista na izborima u Beogradu, i dodaje da sve i da se ne desi da bude jedna lista, opozicione stranke sarađuju i imaju koherentan nastup.

Ocenio je i da je načinjena greška na predsedničkim izborima, jer bi bilo mnogo bolje da je opozicija izašla s jednim kandidatom, ali da nije postojala sinergija i dodao: “Ja sam tu lekciju naučio”.

Jeremić je precizirao i da se radi na programu i statutu buduće stranke, da će biti formiran politički savet i navodi da će među onima koji će podržati stranku biti i Siniša Kovačević, uz napomenu da će to biti stranka desnog centra