Novi Pazar – Nakon godina neulaganja sa četiri tek kupljena polovna autobusa „Sandžaktrans-Kavim“ je povećao vozni park na 23 vozila. To će se odraziti na kvalitet usluge u gradskom i prigradskom prevozu kroz povećanje broja polazaka i udobnost za putnike.

Od nekadašnjeg giganta među prevoznicima Srbije „Sandžaktrans-Kavim“ ni posle privatizacije ne može da drži korak sa sličnim preduzećima. Brojni su razlozi za to, ali da bi obavljao osnovnu funkciju za koju je plaćen i sredstvima grada mora da ulaže u autobuse. Vozni park je uglavnom zastareo i na izmaku resursa. Novi autobusi retko se nabavljaju. Zato je vest da je ovih dana nabavljeno četiri polovna vozila.

„Naš vozni park je bogatiji za četiri „Volvo“ autobusa proizvedena 2007. godine. Za naše prilike to su novija vozila. Broj mesta za stajanje i sedenje je 94. Autobusi će biti uključeni u gradski saobraćaj na linijama za Novopazarsku banju, za Kruševački most i Tušimsku reku“ kaže direktor saobraćaja Saladin Karalić.

Autobusi su u solidnom stanju, enterijer je očuvan i uredno održavan. Pitanje je samo koliko će sve to potrajati u ovdašnjim uslovima eksploatacije ako se uz promene u voznom parku ne promeni i ponašanje putnika u autobusima.

izvor.Rtvnp