BEOGRAD – Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković kaže da će u petak doći na svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poručujući da će nastaviti da ga podržava.

“Ja sam svom snagom podržao predsednika Vučića, bio na svakom mitingu i govorio na četiri skupa. I podržavaću ga i dalje”, rekao je Marković za Tanjug koji je najavio da će uskratiti podršku Ani Brnabić u parlamentu.

Pozivu na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića odazvaće se i lider LDP Čedomir Jovanović zato što se, kako kaže, time pokazuje poštovanje prema zemlji.

“Uvek smo se tako ponašali, od Koštunice do Tadića i Nikolića. Svaki drugi gest bi bio znak naše nezrelosti, a ne mera naše opozicione snage”, odgovorio je Jovanović na pitanje Tanjuga da li će u petak doći na svečanost u Palatu Srbije.

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da nije proveravao da li mu je poziv upućen ali navodi da radikali neće ići na tu svečanost i da su pozvani.

Smatra da je dužnost radikala bila da prisustvuju zakletvi koju je novi predsednik Srbije položio u parlamentu čime je, navodi, i inaugurisan.

“Sve drugo je njihova proslava izbornog uspeha. Pošto smo mi poraženi na izborima, mi ne možemo sa njima da slavimo, mi tugujemo zbog poraza”, rekao je Šešelj za Tanjug.