PRIJEPOLJE – U Prijepolju su danas počeli radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade u kojoj su smešteni Osnovni sud, Tužilaštvo i Prekršajni sud, a vrednost radova iznosi više od 36 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Planirano je da radovi na rekonstrukciji i adaptaciji više od 1.300 metara kvadratnih traju tri meseca i u potpunosti će biti finansirani iz republičkog budžeta.

Prostor u zgradi, 80 odsto kapaciteta koriste pravosudni organi, dok su u preostalih 20 odsto smeštajnih kapaciteta smeštene druge institucije iz Prijepolja.

Nakon rekonstrukcije i adaptacije pravosudni organi će biti objedinjeni u jednu celinu, odvojeni od ostalih sadržaja, sa jednim glavnim ulazom, a u okviru radova biće rekonstruisane i sanirane sve instalacije, biće zamenjena stolarija, sanirana fasada i krov, zamenjeni kotlovi.

Kako se navodi, arhitektura, gabariti i konstrukcija objekta će u potpunosti biti zadržani, a zgrada će u buduće imati obezbeđen prilaz osobama sa invaliditetom.

Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje jačanju pravosudne infrastrukture, jer je to od velikog značaja za dobro funkcionisanje celog pravosuđa.