Poplavljen auto-put kod Umčara,zena stradala u Vrscu (video)

BEOGRAD – Obilne padavine i nevreme pogodle su popodne i večeras više mesta u Srbiji, a zbog obilnih padavina poplavljen je i deo auto-puta E-75 kod Umčara.

Padavine su napravile problem i u Vršcu gde je stradala jedna žena i gde je poplavljeno više destina kuća, kao i u Kraljevu.

Jedna žena stradala je od posledica nevremena koje je popodne zadesilo Vršac i okolinu, rekla je Tanjugu načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, a da sada je evakuisano oko 40 ljudi, javio je RTS.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma.

Na terenu se nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz MUP-a.

Na terenu su i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a u pomoć su pritekli i meštani sa traktorima.

Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu zakazao je vanrednu sednicu.

Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači.

Ogromno nevreme zahvalitlo je popodne i područje Grocke i Južnog Banata i napravilo haos na auto putu Beograd-Niš, navodi Blic koji dodaje da se saobraćaj postepeno normalizuje kod naplatne stanice Umčari gde je oko 15.00 casova zbog obilnih padavina došlo do izlivanja vode na kolovoz i obustave saobraćaja.

Jaka kiša i grmljavina zadesili su večeras i Beograd.

Nekoliko kuća je ugroženo nakon što se u okolini Kraljeva, u jednom delu naselja Kovači, izlio Kovački potok u koji se voda sliva sa planine Stolovi.

Voda je prodrla u više kuće, a u jednom domaćinstvu potopljene su mašine u strugari. Vode ima i u jednom ugostiteljskom objektu, prenosi RTS.

Inače, prema podacima Meteorološke stanice Kovanluk palo je pet litara vodenog taloga po metru kvadratnom i to za samo pet minuta.

Prema prognozi meteorologa kiša će padati tokom cele noći, a ujutru bi trebalo da dođe do razvedravanja.