BEOGRAD – Šefica poslaničke grupe Nova Srbije – Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić smatra da bi poslaniku SNS Vladimiru Ðukanoviću trebalo ukinuti poslanički imunitet, jer je na tvitovao da bi “nagradio batinaše”.

Ðukanović je inače napisao: “Lično ću se založiti da momci koji su sprečili provokatore na našem skupu da izazovu incident, u stranci budu pohvaljeni i nagrađeni”.

Rašković Ivić je ocenila da je takva izjava poslanika “sramota i uvod u čist fašizam”.

Navela je da time zapravo predsedniku nemačkog Bundestaga Norbertu Lamertu, koji se danas obraća u Skupštini Srbije, skreće pažnju da bi “kao Nemac morao da ima specijalan senzibiltet za metode koje koristi predsednik države i njegova SNS”.

Ona je dodala da takve reči ruše demokratiju u Srbiji, te da od predsedništva SNS i predsednika partije očekuje da osude Ðukanovićevu izjavu.

Navodeći da od lidera SNS očekuje da osudi ponašanje “svojih pretorijanaca i ljudi u crnom”, ona je dodala da od MUP-a očekuje da reaguje i kazni počinioce koji su maltretirali novinare i građane.

Poslanik Ðorđe Vukanović ocenio je da je Ðukanovićev tvit pohvala nasilju, pa je upitao predsednika SNS i rukvodstvo poslaničkog kluba da li oni stoje iza takve izjave, dodajući da je svima u interesu da se nasilje osudi.