Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić je rekao da želi da bude gradonačelnik Beograda, a da pre izbora neće ulaziti ni u kakvu koaliciju, pa ni sa Draganom Đilasom, ukoliko on odluči da uđe u izbornu trku. Posle izbora, kaže, moguća je saradnja sa svima, i sa SNS.

Šapić kaže da će se kandidovati ispred grupe građana na čijem je čelu. “Praktično sam sebe ću kandidovati, izaći ću bez predizborne koalicije”, rekao je gostujući u Novom danu.

Kaže da nije razgovarao ni sa predstavnicima opozicije ili pozicije o nekakvoj koaliciji pre izbora. Posle izbora spreman je, kaže, da razgovara sa svima. “Mislim da je fer da nakon izbornih rezultata sednemo i razgovaramo u kom pravcu idemo”, navodi i dodaje da ne vidi problem da se razgovara s bilo kim.

Smatra da je naš izborni zakon pogrešan i smatra da bi dobro bilo da Beograđani direktno biraju gradonačelnika, a ne Skupština. Dodaje da je mišljenja da treba da se zna unapred ko će biti čovek koji će da vodi grad, jer on preuzima najveću odgovornosti i određuje pravac kojim će se prestonica kretati.

Želim da budem gradonačelnik Beograda i to sam jasno rekao i neću da budem sekundant bilo čiji, da trgujem s funkcijama, naveo je.

Šapić navodi da će se, ukoliko ne dobije podršku građana prestonice, vratiti na Novi Beograd gde će završiti mandat, i ističe da ne želi da bude neki gradski menadžer ili da obavlja neke druge funkcije u Gradu.

Upitan o saradnji posle izbora sa SNS, kaže da ona zavisi od te stranke.

Ukoliko je neko spreman da razvija Beograd na način na koji ja to činim – ko prihvata moju lokalnu politiku, dobrodošao je, kaže Šapić.

Ipak, navodi da u svakoj stranci postoje ljudi “s kojima ni cveće ne bi sadio”, i da sa njima ne želi da razgovara: “Može SNS, DS i Dosta je bilo, ali ne mogu mnogi pojedinci”.

izvor. N1.info