Nova Varoš – Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš usvojili su Odluku o završnom računu budžeta za proteklu godinu. Takođe usvojen je i predlog Rešenja o pribavljanju nepokretnosti neposrednom pogodbom u javnu svojinu optine Nova Varoš dela zemljišta koje se nalazi u Katastarskoj opštini Brdo.Sednica je protekla u mirnoj i demokratskoj atmosferi bez veće rasparave odbornika.

U neobičajno mirnoj diskusiji za ovaj skupštinski dom usvajanju zavrnog računa opštine podno Zlatara prethodila je informacija o podnetim krivičnim prijavama protiv bivših funkcionera ove opštine zbog navodnih zloupotreba tokom vršenja vlasti. Takođe odbornici su doneli odluku kojom ovlašćuju predsednika opštine i njegovog zamenika da zatraže informaciju od nadležnih državnih organa kod kojih su prijave podnete dokle se sa tim procesom stiglo i da o tome izveste parlament.

Skupština je formirala Radno telo za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana za opštinu Novu Varoš koje čini sedam članova sa zadatkom da upoznaju sa LAP za jedinice lokalne samouprave i da na osnovu njega izrade dokument za opštinu Nova Varoš. Predsednica ovog tela biće Gordana Kouitar.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kazao je da je u ovu opštinu od kada se on nalazi na njenom čelu stigao priliv od 80 miliona dinara od strane Vlade Srbije i Evropske unije te da je to u zančajnoj meri veći iznos u odnosu na prethodni period.

Lider lokalnih naprednjaka Dimitrije Paunović istakao je da su tačke ovog skupštinskog zasedanja bila protokolarne i bez većeg značaja za same građane te stoga opozicija nije smatrala za shodnim da aktivnije uzme učešće tokom rasprave ali ipak na kraju je morao da reaguje na prozivke.

– Svi projekti aktuelne vlasti svedeni su na jedan kilometar asfaltnog puta, iznosili su razne neistine i time prikrivali njihovu nesposobnost zbog toga sam na samom kraju morao da reagujem – naglasio je Paunović.
Predsednik Skupštine Nikola Jelić kazao je da je zasedanje proteklo mirno i bez tenzija, ali je i naglasio da za vlast nije dobro kada ih opozicija ne kritikuje jer to ume da uspava.
Odbornici su usvojili nacrt programa kontrole i smanjenja popolacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji ove opštine.