BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić danas je u beogradskom naselju Ovča obišao radove na izgradnji socijalnih stanova u koje će, kako je naveo, biti useljeno 235 porodica interno raseljenih sa Kosova i Metohije i izbeglica sa teritorije bivše Jugoslavije.

Navodeći da su radovi počeli u avgustu prošle godine, on je rekao da je rok za njihov završetak kraj novembra ove godine i da je ukupna vrednost projekta 6,7 miliona evra.

“U ove stanove će se useliti 235 porodica. Ovi stanovi su i predviđeni za interno raseljena lica sa KiM i za izbeglice sa terotorije bivše Jugosalvije i verujem da ćemo tako dati još jedan doprinos da ta lica, koja nisu svojom voljom napustila svoje domove, konačno nađu svoj dom i mir”, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Osim 235 stanova, Vesić je naveo da će na toj lokaciji biti izgrađeno još oko 770 stanova tako da će ukupno, u nekoliko faza, biti izgrađeno oko 1.000 stanova.

“Zbog velikog broja ljudi koji će živeti ovde, mi smo predvideli da se na ovoj lokaciji izgradi škola i vrtić”, rekao je Vesić i istakao da Grad Beograd priprema tender za izgradnju vrtića koji će moći da primi 150 dece.

Vesić je naveo da će biti izgrađena i kuhinja za sve vrtiće na levoj obali Dunava, koja će imati kapacitet oko 2.500 obroka.

Govoreći o izgradni škole, on je istakao da je predviđeno da škola primi između 400 i 500 đaka.

“Trenutno pripremamo i dokumentaciju za to tako da će Grad Beograd od svojih sredstava izgraditi vrtić, školu, kao i novu centralnu kuhinju”, naveo je Vesić.