PANČEVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za podršku novoj vladi potrebna stabilna većina, a ne da zavisi od toga da li će neka stranka jedan dan tražiti nešto, da bi sutra mogla da kaže da li ta većina postoji.

“Tražio sam da imamo jasnu i nedvosmislenu većinu, da ne zavisimo od jednog poslanika i toga da li će on doći u Skupštinu ili ne”, rekao je Vučić novinarima u Pančevu, ističući da ne želi “Vladu koja će da šepa od sednice do sednice”.

Predsednik Srbije je rekao da je razgovarao sa predsednikom PUPS-a Milanom Krkobabićem, da će razgovarati i sa ostalima sa liste “Aleksandar Vucicć – Srbija pobeđuje” i da očekuje 129, ili pomenutih 128 glasova za.

Vučić je pozvao lidera JS Dragana Markovića, i kao predsednik države i kao predsednik SNS, da još jednom razmotri svoju odluku da neće glasati za izbor Brnabić.

Objasnio je da je na sastanku sa poslancima naprednjaka tražio da za podršku Ani Brnabić sami imaju stabilnu većinu.

“Imali smo 131 izabranog poslanika na našoj listi, dvojica su napustila naše redove sa Velimirom Ilićem. Dakle, trebalo bi da imamo 129. Rekao sam da većina neće biti stabilna ako ne budemo imali 127, 128 ili 129, a sve što dođe preko toga je u redu”.

Prema njegovim rečima, većina od 126 poslanika je “mnogo više od matematike”, znak da imate podršku za to što radite.

Naveo je da se na sastanku s poslanicima javilo osmoro poslanika da govori, a troje od njih bilo je protiv.

Vučić je naveo i da je zahvalan lideru JS Draganu Markoviću Palmi, a na pitanje zašto su odbili da glasaju za Anu Brnabić rekao je: “To morate da pitate njih”.

“Razumem njegovu politiku, deo Srbije se tome protivi. Marković je uvek pokazao želju da zaštiti interese države, pozvaću ga više puta pre donošenja konačne odluke da se izjasni u korist Vlade Srbije. Neka razmotri svoju odluku”, rekao je Vučić.

Rekao je da je razgovarao sa Milanom Krkobabićem iz PUPS.

“Najneizvesnije je bilo sa SNS”, istakao je on.