Mladić iz Poljske uhapšen je pod sumnjom da je podmetnuo požar u uvali Žanjice, prenelisu crnogorski mediji.
List Vijesti nezvanično saznaje da je mladić iz Poljske priveden u stanicu policije u Herceg Novom pošto je primećen kako istrčava iz uvale Žanjice oko 14.30 nakon što je buknuo požar.

Vijesti navode da su ga prijavili kupači, prema informacijama kojima raspolaže dežurni u Službi zaštite i spasavanja Ratko Radošević.

Požar je ugašen nakon što su intervenisala dva aviona i helikopter, navode Vijesti.

Požari na Luštici sada su pod kontrolom, ali je i dalje aktivan požar kod Ravnog brijega prema Bjelotini i Sitnici koji gase vatrogasci.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u Crnoj Gori danas aktivno više požara ali da su pod kontrolom uprkos jačanju vetra, i da ne ugrožavaju stanovništvo i objekte.

Najviše aktivnih požara je u Tivtu, Herceg Novom, Cetinju, Baru i Danilovgradu, dok su na području Podgorice svi lokalizovani, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli iz MUP-a Crne Gore, uz crnogorske snage ukrajinski avion Antonov je tokom dana delovao u Danilovgradu, švajcarski helikopter Super puma na području Luštice, a bugarski helikopter gasi na teritoriju Bara.

Pripadnici crnogorske vojske već nedelju dana učestvuju u gašenju velikog šumskog požara i saniranju izgorele zone na poluostrvu Luštica, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

N1