Naslovna REGION Crna Gora Požar na primorju Crne Gore podmetnut? Uhapšen mladić iz Poljske

Požar na primorju Crne Gore podmetnut? Uhapšen mladić iz Poljske

Mladić iz Poljske uhapšen je pod sumnjom da je podmetnuo požar u uvali Žanjice, prenelisu crnogorski mediji.
List Vijesti nezvanično saznaje da je mladić iz Poljske priveden u stanicu policije u Herceg Novom pošto je primećen kako istrčava iz uvale Žanjice oko 14.30 nakon što je buknuo požar.

Vijesti navode da su ga prijavili kupači, prema informacijama kojima raspolaže dežurni u Službi zaštite i spasavanja Ratko Radošević.

Požar je ugašen nakon što su intervenisala dva aviona i helikopter, navode Vijesti.

Požari na Luštici sada su pod kontrolom, ali je i dalje aktivan požar kod Ravnog brijega prema Bjelotini i Sitnici koji gase vatrogasci.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u Crnoj Gori danas aktivno više požara ali da su pod kontrolom uprkos jačanju vetra, i da ne ugrožavaju stanovništvo i objekte.

Najviše aktivnih požara je u Tivtu, Herceg Novom, Cetinju, Baru i Danilovgradu, dok su na području Podgorice svi lokalizovani, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli iz MUP-a Crne Gore, uz crnogorske snage ukrajinski avion Antonov je tokom dana delovao u Danilovgradu, švajcarski helikopter Super puma na području Luštice, a bugarski helikopter gasi na teritoriju Bara.

Pripadnici crnogorske vojske već nedelju dana učestvuju u gašenju velikog šumskog požara i saniranju izgorele zone na poluostrvu Luštica, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

N1

Exit mobile version