BEOGRAD – Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas odbio je ponudu lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da bude kandidat njegovog pokreta za prvog čoveka prestonice, jer je protiv raslojavanja opozicije, piše “Blic”.

Pozivajući se na upućeni izvor, list piše da je Janković nedavno kontaktirao sa bivsim šefom DS i da mu je ponudio saradnju.

“U toku razgovora spomenuto je da bi bivši šef demokrata mogao da bude kandidat PSG za gradonačelnika”, navodi sagovornik lista.

Iako razmišlja da se vrati u politiku, Ðilas je ipak odlučio da Jankovićeva ponuda zasad nije prihvatljiva opcija ni za njega ni za samu opoziciju, navodi Blic.

“Janković je samo jedan u nizu politickih aktera koji su Ðilasu ponudili saradnju, a očigledno je da je prihvatljiv kao kandidat zbog menadžerskih sposobnosti. Međutim, Ðilas je to odbio, jer smatra da razjedinjeni izlazak opozicije umnogome umanjuje šanse za uspeh. On smatra da ujedinjena opozicija, a ne raštrkana na trista strana, ima veće izglede da ostvari dobre rezultate”, objašnjava izvor.

Janković, međutim, tvrdi da nije ponudio saradnju. “Netačne su vam informacije”, kazao je Janković za “Blic”.