BEOGRAD- Predsednik Liberlano demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je danas od predsednika države i premijerke da “momentalno stave tačku” na ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i zaustave ga u promovisanju podele Kosova.

“Besmisleno je verovati u dijalog i dogovor koji nam je neophodan dok Dačić ”dobošari” o podeli Kosova kao u najbolja vremena Miloševića, Koštunice i Tadića. Svaki put je to krvavo politikanstvo njemu dizalo rejting, a zemlju dublje guralo u ”živo blato”, i svaki put bi Dačić ”podvio rep” izmičući stolicu onima iznad sebe koji su morali da ”vise” – Miloševiću posle 5. oktobra, Koštunici 2008, a Tadiću 2012″, navodi se u Jovanovićevoj izjavi koju je Biro za komunikacije Liberalno-demokratske.

On je ukazao da je kosovski problem posebno težak i kompleksan jer ga, pored sada već istorijskog sukoba Srba i Albanaca, prate i podele i konflikti unutar samog srpskog društva.

“Zbog toga je dijalog o kojem govori (Aleksandar) Vučić preduslov dogovora Beograda i Prištine”, istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, LDP zato insistira da vlast Dačiću stavi “flaster na usta” i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova, koja za sobom vuče ideju podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na kraju u Vojvodini i u Sandžaku.

“Ako nisu u stanju da ućutkaju promotera ideja devedesetih, kako će biti u stanju da nas uvere da su ozbiljni u nameri da se dogovorimo kako ćemo zemlju iščupati iz krvavih ruševina u kojima je završila zbog politike tih istih devedesetih?” dodao je Jovanović.