BEOGRAD – I Pokret dosta je bilo zatražio je, posle odluke Vlade Srbije da povuče zaposlene u Ambasadi u Skoplju na hitne konsultacije, da se na sednici Odbora za kontrolu bezbednosti raspravlja o eventualnim bezbednosnim rizicima, saopštila je danas ta partija.

Oni kažu da su danas predložili parlamentu da zakaže hitnu sednicu tog odbora, kojoj bi, prema njihovoj oceni, trebalo da prisustvuju ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktora BIA Bratislav Gašić.

“ÐB zahteva od predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti da hitno sazove sednicu Odbora o novonastaloj situaciji i bezbednosnim rizicima koji su doveli do nje i kojim je Srbija, po izjavama predsednika Republike i ministra inostranih poslova, izložena, a koji su bili povod diplomatskom sukobu sa Republikom Makedonijom”, kažu u ÐB.

D jB podseća na izjave srpskih zvaničnika da su razlog povlačenja diplomatskog osoblja obaveštajne aktivnosti makedonskih vlasti prema srpskim institucijama i zvaničnicima.

Među razlozima zbog kojih traže zakazivanje sednice odbora je taj što je, kako kažu, skupština ostala uskraćena za obrazloženje tog “neubičajenog diplomatskog čina”.

Ranije je Demokratska stranka takođe zatražila sednicu Odbora za bezbednost.