BEOGRAD – Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, prema najnovijim podacima, čeka se više od sedam sati, a zbog konstatnog priliva vozila moguća su i duža zadržavanja, saopštio je večeras AMS S, pozivajući se na podatke Uprave granične policije.

Kako bi se rasteretio ovaj granični prelaz saobraćajna policija vrši preusmeravanje na druge prelaze zbog čega se u narednim satima očekuje i duže zadržavanje na

graničnom prelazu Šid gde se trenutno čeka oko 90 minuta, kao i na Sotu oko sat vremena, pa se vozačima preporučuje da koriste prelaze Bačka Planka, Bogojevo i Bezdan.

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom zbog detaljne kontrole mađarskih vlasti dolazi do formiranja dugih kolona na izlasku iz Srbije, zbog čega su zadržavanja takođe višesatna. Potrebno je više od šest za prelazak ovog graničnog prelaza.

Vozačima se savetuje da koriste prelaze Kelebiju ili Bački Breg.

Na graničnom prelazu Preševo čeka se oko sat vremena na ulazu u našu zemlju, a isto vreme čekanja beleži se i na Gostunu , kao i na Badovincima na izlazu iz Srbije.

Na putevima u Srbiji je ove večeri pojačan saobraćaj.

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila, što uslovljava duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni, navodi AMS S.

(Tanjug)