Sjenica – Skupština opštine Sjenica, usvojila je juče zaključak kojim se od državnih organa traži da ne menjaju sistem uređenja granične policije, prema kojem bi odeljenje granične policije bilo dodeljeno upravama u Tutinu i Prijepolju, javila je rtv Novi Pazar.

Predsednik SO Sjenica, Muhedin Fijuljanin rekao je da se to uradilo preventivno na osnovu nekih informacija koje govore da bi se granična policija u Sjenici ukinula i podelila nadležnost na dve opštine a to u Tutin i Prijepolje.

Mi smo danas doneli odluku, da se obratimo nadležnim državnim organima, direkciji policije i drugima, da se zatraži da ostane sistem uređenja ovakav kakav jeste i da Sjenica ima svoju graničnu policiju. Tražićemo od nadležnih da u okviru svojih akata o sistematizaciji granična policija ostane u Sjenici” rekao je Fijuljanin.

On je podsetio da je opšte poznato da je ranijih godina iz Sjenice izmešteno sve te da ta opština nema nadležnost nad šumama, već je to izmešteno u Ivanjicu a ista situacija je navodi i sa vodama kao i Policijom.

Opština Sjenica je u velikoj meri dovedena u situaciju da ne može da realizuje svoje mnogobrojne aktivnosti. Mi imamo stanje sa putevima gde Srbijašume koristi naše puteve, koje mi od našeg skromnog budžeta saniramo a oni nam ne plaćaju rentu za korišćenje prirodnih bogatstava te naše stanovništvo i opština nema ništa od toga” navodeći da se oni zbog toga zalažu da opština SJenica ima svoje nadležnosti kakve imaju i druge opštine u Srbiji zaključio je Fijuljanin.

indeksonline.rs/foto. Screenshot