Zagreb – Hrvatska javnost, poslednjih dana priča o slučaju 38-godišnje žene iz Kloštra Vojakovačkog kod Križevaca koja je dobila prekršajnu prijavu jer se bez grudnjaka kupala u dvorištu.

Protiv te gospođe je podnesena optužnica zbog narušavanja javnog reda i mira i vređanja ili omalovažavanja moralnih osećaja građana javio je hrvatski portal index.hr
Kako je iz križevačke policije potvrđeno tom portalu, ona je prijavljena od strane jednog komšije. Kupala se u svom dvorištu, koje je neograđeno, bez grudnjaka i smetala je drugim komšijama, a jedan od njih je prijavio” navedeno je u odgovoru tamošnje policije.

Takođe hrvatski RTL je razgovarao s Tanjom Culin, ženom koju su komšije prijavili a ona je rekla:

“Izašla sam napolje, u svoje dvorište. Izvukla sam crevo, istuširala sam se u kupaćem normalno, nakon toga komšinica zvala policiju. Odjedanput došla policija:” Dobar dan, vi ste se kupali goli “. Nisam ništa radila što nije u skladu moga zakona i što nije u skladu moje kuće “, rekla je Tanja Čulina.

Ali, policija tvrdi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira jer se žena skinula u donji deo kupaćeg kostima i tuširala u neograđenom dvorištu što je bilo vidljivo svima. Komšije kažu da već duže vreme imaju problema sa Čulin.

Očigledno je da osoba nema adekvatne uslove za život jer pere zube i kosu uz samu magistralni put”, rekao je Duško Psenica, sused prijavljene žene.

Gola se kupa, skače po putu, viče u noći, glasno pušta muziku. To je osoba koja treba nekoga da je čuva i nege. Svi zajedno susedi smo je prijavlili”, priznaje Ksenija Šobašić, druga komšinica prijavljene žene a prenosi index.hr.