BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od nadležnih državnih organa da se izjasne da li pripremaju bilo kakve mere za ublažavanje štete nastale od katastrofalnih suša koje su pogodile našu zemlju.

“Ignorisanje prava vojvođanskih paora da dobiju bilo kakvu informaciju, od onih koje su izabrali kao svoje predstavnike da vode državu, je nedopustivo kršenje njihovog prava da budu zaštićeni u ovakvim situacijama” izjavio je funkcioner LSV Saša Šućurović saopštila je ta stranka.

Kako navodi republički i pokrajinski organi vlasti imaju obavezu da, ukoliko još uvek nemaju kompletnu procenu situacije nastale posle enormnih suša i grada, i do sada nisu razradili mehanizme otklanjanja štete, bar navedu korake koje planiraju da preduzmu i saopšte javnosti da li se uopšte bave tom temom, ili planiraju da suša sačeka dok se oni ne vrate sa godišnjih odmora.

“Umesto da su i premijerka i ministar poljoprivrede, kao i njihove pokrajinske kolege, u neprestanoj komunikaciji sa ljudima, kojima opstanak zavisi od načina na koji će uspeti da ublaže posledice elementarne nepogode suše, niko od njih nije našao za shodno nijednom da kaže šta se dešava i kako će se nastala situacija prevazići” rekao je Šućurović.

Kaže i da je takvo ponašanje republičkih i pokrajinskih institucija nedopustivo i za svaku osudu i traži da se o ovim pitanjima što pre informiše