BEOGRAD – Funkcioner DS Sreto Malinović izjavio je danas da je neprijatno iznenađen i zatečen odlukom Pokreta slobodnih građana o prekidu saradnje sa Demokratskom strankom i podsetio na podršku koju su demokrate pružile predsedniku PSG Saši Jankoviću u toku predsedničke kampanje.

“Neprijatno sam iznenađen i zatečen odlukom Pokreta slobodnih građana o prekidu saradnje sa Demokratskom strankom. Posebno zato što je razlog koji se navodi više nego banalan, a činjenica je da je promena Ustava uslov za ulazak u EU kojoj svi težimo” rekao je Malinović u izjavi dostavljenoj medijima.

Malinović je reagovao na saopštenje PSG da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS pošto je, kako su naveli, predsednik te stranke Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava i naveo da mu je žao zbog takvog poteza, a naročito nakon odlične saradnje i nesebične podrške “koju smo svi mi iz Demokratske stranke pružili u predsedničkoj kampanji”.

“Izuzetno poštujem Sašu Jankovića i prijatelje iz PSG i smatram da ovde treba u prvi plan staviti interese građana i postignutu sinergiju iz prethodnog perioda ojačavati. Narušavanje jedinstva ključnih faktora opozicije ne odgovara interesima građana Beograda i Srbije” rekao je Malinović.