BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžuom Bilgičem o poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i protokolima i sporazumima koji će biti potpisani iz oblasti infrastrukture.

Kako je saopšteno, jedan od najvažnijih projekata za koji je Turska potencijalni investitor je izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva.

Mihajlović je predložila da se uradi nekoliko različitih studija izvodljivosti gradnje auto-puta od Beograda do Sarajeva, kako bi se vlastima u BiH i Republici Srpskoj pomoglo da donesu odluku o konačnoj ruti ovog auto-puta, jer za razliku od Srbije u BiH postoji dilema o trasi kojom bi išao auto-put.

Mihajlović i Bilgič razgovarali su i o zajedničkim projektima Srbije i Turske u vezi s aerodromom “Morava” kod Kraljeva, koji treba da se u potpunosti osposobi za civilne letove, a jedna od tema bilo je i učešće Turske u rehabilitaciji regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina.

Mihajlović je predložila ambasadoru da tokom posete predsednika Erdogana, ali i posle toga, veliki broj turskih građevinskih kompanija poseti Srbiju kako bi bili upoznati i uzeli učešće u vrednim infrastrukturnim projektima koji se rade u Srbiji.