MOSKVA – Kremlj je danas saopštio da žali zbog neprijateljskih koraka SAD prema Rusiji, ističući da Moskva ne može a da ne odgovori na tako nešto.

“Žalimo zbog nekonstruktivnog stava naših kolega u SAD i, naravno, ne možemo sebi da dozvolimo da takvi koraci, koji su ponekada i neprijateljski, ostanu bez odgovora”, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov.

Rusija nikada nije incirala neku krizu ili ograničenja u bilateralnim odnosima, i uvek se tome protivila, kazao je Peskov.

“Predsednik Putin uporno ponavlja želju Moskve da se (sa SAD) izgrade dobri odnosi, zasnovani na principima obostrane koristi i poverenja. To je Putinova dosledna politika”, naveo je Peskov.

Peskov je prokomentarisao i izjavu novog ruskog ambasadora u SAD Anatolija Antonova za “Komersant” o tome da namera izgradnje dobrih odnosa sa Vašingtonom nije nova politika Moskve.

“Ne, to nije nova politika, to je tradicionalna politika”, naglasio je Peskov, prenela je agencija Tas s.

Peskov je rekao da se Rusija tradicionalno zalaže za dobre odnose sa SAD.

“Čak i verujemo da ti odnosi moraju da se unaprede u interesu mira, globalne stabilnosti, kao i u interesu rešavanja ključnih svetskih i regionalnih problema”, kazao je Peskov.