Naslovna Sport Muslin: Ljajić može da pomogne, vraćam ga u reprezentaciju (video)

Muslin: Ljajić može da pomogne, vraćam ga u reprezentaciju (video)

BEOGRAD – Selektore fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je u državni tim vratio Adema Ljajića jer je u formi i procena je da može da pomogne na utakmicama protiv Moldavija i Irske u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

“Ljajić može da se uklopi u naš sistem, rekao sam i ranije da nikome vrata nisu zatvorena. U ovom momentu Ljajić je igrač koji može da nam pomogne i nadam se da će nam doneti to što očekujemo od njega. U našoj formaciji 3-4-3, vidim ga po boku, iza centarfora, malo više unutra. U formi je, igra odlično u Torinu i zato smo odlučili da ga pozovemo”, rekao je Muslin na konferenciji za medije u prostorijama FŠ na Terazijama.

Prema njegovim rečima, baš kao što je Ljajić prvi put u kvalifikacijama dobio poziv, uskoro bi to moglo da se desi i Sergeju Milinković-Saviću iz Lacija.

“Ovo su najbolji igrači za predstojeće protivnike, nikom nisu zatvorena vrata, pa ni Sergeju. Možda ćemo ga zvati za neko sledeće okupljanje”.

Kada su u pitanju dueli protiv Moldavije i Irske, Muslin je istakao da nema odlucujućih meceva, da je svaki važan, ali da je uvek najvažniji sledeći, u ovom slucaju Moldavija.

“Videćemo kakvo će biti stanje pred Irsku, momentalno delimo prvo mesto, mi smo možda izgubile neke bodove koje nije trebalo, ali neću se ljutiti da ostanemo ovde do kraja”, istakao je on.

Muslin je dodao da Vladimir Stojković zbog kartona sigurno neće braniti protiv Moldavije, a da će u zavisnosti od forme odlučiti ko će čuvati mrežu u Dablinu.

Takođe, selektor je prokomentarisao i izostanak Zorana Tošića i Aleksandra Kataija.

“Tosić nema klub, dok Katai njje igrao mnogo i procenili smo da su nam igrači koji su na spisku potrebniji”, zaključio je MUslin.

Srbija će 2. septembra dočekati Moldaviju, izvesno na stadionu Partizana, mada se jos ceka dozvola UEFA, a tri dana kasnije gsotuje Irskoj.

Exit mobile version