KOSOVSKA MITROVICA – U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je nastavljeno suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, koji se brani sa slobode.

Tročlano međunarodno sudsko veće počelo je sa ponovnim ispitivanjem centralnog svedoka tužilaštva Ise Mustafe, koji je u prvostepenom postupku povezao Ivanovića sa ubistvom grupe Albanaca u južnom delu Kosovske Mitrovice tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Ivanović je u prvostepenom postupku osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin tokom 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici, da bi nakon žalbe njegovih branilaca, Apelacioni suda u Prištini poništio presudu i suđenje vratio na početak.

Posle odluke Apelacionog suda, Ivanoviću je omogućeno da bude u kućnom pritvoru, a potom da se u nastavku suđenja brani sa slobode.

Pred početak suđenja, Ivanović je kazao da rekao da ovaj deo procesa protekne mnogo brže nego prethodni, da neće biti mučan kao onaj ranije i da na kraju očekuje pravičnu i pravednu presudu, preneo je RTS.

“Sa pomenutim zločinima nemam nikakve veze”, istakao je Ivanović i naveo da očekuje oslobađajuću presudu.

(Tanjug)