VAŠINGTON – Kampanja za ponovni izbor Donalda Trampa objavila je danas prvu televizijsku reklamu, a u spot od 30 sekundi napadaju se demokrate a hvale potezi američkog predsednika u njegovih prvih sedam meseci na dužnosti.

Objava te reklame dolazi u vreme žestokih kritika na račun Trampa zbog njegove reakcije na nasilne događaje u Šarlotsvilu gde je na skupu belih prodesničara poginula jedna osoba.

Tramp je, naime, kritikovao grupe “na svim stranama”.

U okviru mitinga “Ujedinimo desnicu” u Šarlotsvilu na kom su sukobi izbili, prodesničarske grupe protivile su se planovima lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Tramp je najavio da će se kandidovati na idućim izborima prvi dan nakon što je stupio na dužnost, što mu je omogućilo da započne s kampanjom puno pre izbora koji će se održati 2020. godine, prenosi index.hr.

Trampova kampanja nije odgovorila na pitanja o tome koliko je novaca potrošila za reklamu i zašto je objavljena upravo ovog vikenda.