BAR- Veliki požar izbio je sinoć na brdu Šušanj, iznad istoimenog barskog naselja.

Požar, koji je zahvatio veliku površinu, napravio je plameni trougao na brdu i jasno se video iz svih delova Bara. Vatra se od vrha brda spustila ka starim naseljima Karadanovići i Talići.

Načelnik Barske službe zaštite, Velizar Čađenovic, rekao je za “Vijesti” da je plamen buknuo pod neverovatnim okolnostima.

“Obavešten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u nameri da signalizira na kom se mestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca”, rekao je Čađenović.

On je dodao da ce tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih časova kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a, prenosi RTCG.

“Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sutra, od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu”, kazao je on.