Prijepolje – Problem sa deponijom u opštini Prijepolje može biti rešen jer jedan od građana, Mirsad Mustajbegović, nudi opštini svoj plac od tri hektara kao i kompletnu dokumentaciju za izgradnju deponije javila je televizija Forum.

Mustajbegović u izjavi za tu televiziju, kaže, da je još 2003. godine dobio rešenje od opštine Prijepolje uz saglasnost za selekciju otpada na svom placu veličine tri hektara a koja se nalazi u mestu Duboki Do.

On tvrdi, da je više puta kontaktirao lokalne vlasti, i prethodnu i sadašnju ali mu se uvek govorilo da to ne može bez ministarstva.

“Sada se obraćam, što je možda po prvi put formirano ministarstvo ekologije na čijem čelu je gospodin Trivan, koji se godinama bavi ovim problemom i ja se nadam da će on prepoznati i ovu priču pretvoriti u delo” rekao je Mustajebegović.

On dodaje da ima plac koji ima izgrađeno 70% infrastrukture a to su isključenje sa puta, put, telo deponije, struju, vodu što znači da je dosta posla urađeno.

“Stupio sam ovih dana u kontakt sa ministrom u Beogradu koji je obećao da će sa lokalnom vlašću i samnom zajedno da potraži rešenje. Što znači da je rešenje na pomolu” kaže on, dodajući da se javnosti obraća kako bi se znalo da on ima elaborat.

Mustajbegović kaže da kruže priče da on za svoju lokaciju traži puno novca i da ucenjuje, što tvrdi nije tačno.

“Ja sam neko ko voli svoj grad, živim da učestvujem i da nudim bilo koju opciju. Što se tiče cene, to će neko odrediti a neću ja licitirati i ucenjivati, to želim da građani znaju” zaključuje Mustajbegović u izjavi za televiziju Forum iz Prijepolja.

Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu za koju nijedna vlast nije imala adekvatno rešenje.

indeksonline.rs