BEOGRAD – Ekipa najgledanijeg turističkog programa iz Turske “DÜNYAYI GEZJYORUM”, koji se emituje na turskoj televiziji Kanal 7 boravila je u Srbiji i snimila priloge koji su emitovani u njihovoj emisiji i predstavili lepote naše zemlje.

U svojoj emisiji, ekipa je prenela iskustva i doživljaje sa Zlatibora, iz Novog Pazara, Mokre Gore i Beograda, ali i o prirodnim lepotama Stopića pećine, Gostiljskog vodopada, Uvca, Dino parka na Zlatiboru, ali i kulturnih institucija poput muzeja “Nikole Tesle”, otvorenog muzeja “Staro selo” u Sirogojnu, Altun alem i Bajrakli džamije i manastira Ðurđevi stupovi i Studenica, kao i hrama Svetog Save.

U okviru putovanja dodatno su snimljene i epizode o gastronomiji naše zemlje koje će biti emitovane u posebnoj emisiji “Ukusi Srbije”.

Gosti iz Turske boravili su u Srbiji u okviru studijske posete od 20. do 26. avgusta, koju je organizovala Turistička organizacija Srbije (TOS).

Reporteri Kanala 7, koji su boravili u Srbiji, kažu da ih je u Srbiji očarala priroda, ali i hrana, koja im je bila izuzetno ukusna, pre svega kajmak, hleb i koh.

“Ljudi su izuzetno vredni i ljubazni, svako se trudio da nam pomogne i učini i više nego sto smo tražili”, prenesli su svoje utiske turski novinari, a navodi se u saopštenju TOS-a.

Tokom boravka u Srbiji turska TV ekipa organizovala je i “live streaming” postavljanjem postova i fotografija iz naših turističkih destinacija na Fejsbuku i Instagramu.

Posetu turske TV ekipe Kanala 7, TOS je organizovao uz podršku avio kompanije “Turkish Airlines” sa kojom ima dugogodišnju saradnju i podršku u organizaciji poseta predstavnika medija i privrede iz različitih krajeva sveta.

Inače, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvih šest meseci ove godine u Srbiji je boravilo pet odsto turista iz Turske više nego u istom periodu lane, odnosno 34.966 njih, koji su ostvarili 63.214 noćenja.