BEOGRAD – Radnici šinskih vozila Goša, koji mesecima štrajkuju, okupili su se danas ispred Vlade Srbije sa zahtevom da ih neko primi i kaže im šta će biti sa njima.

Okupljeni nose parole – Fabrike radnicima, Radnički protest, 24.000 spornih privatizacija, Plata – šta je to, Vratićemo oteto…

“Došli smo sa zahtevom da nam neko kaže šta će da se radi sa nama. Oni nam obećaju jedno pa ne urade niašta, pa da vidimo gde smo i šta smo”, rekao je novinarima predsednik štrajkačkog obora Milan Vujičić.

On je naveo da su danas sudski izvršitelji ušlu u Gošu i da iznose stvari, a na pitanje zbog čega, on je rekao da su pojedini radnici tužili firmu.

Prema njegovim rečima, radnici Goše oko 30 meseci nisu primili platu, te da se njemu lično duguje više od 650.000 dinara.

Kako je naveo, pet i po godina državi nije uplaćen porez.

Odgovarajući na pitanje da li su stupili u kontakt sa novim vlasnikom, Vujičić je rekao da još uvek nisu.

On je istakao i da je do sada više puta bio u Ministarstvu privrede i da je, kako je rekao, dobijao “prazna obećanja”.

Vujičić je upitao i “ko je omogućio da tajkun iz Slovačke ukrade građanima sedam miliona evra i pobegne iz Srbije”.

Na pitanje koji su sledeći koraci ukoliko današnji protest ne da očekivane rezultate, Vujičić je rekao da će radnici ponovo doći u Beograd.

Predsednica ASNS Ranka Savć kaže da je država trebalo da reaguje mnogo ranije, pre pet i po, šest godina kada je došlo do prekida plaćanja poreza i doprinosa u fabrici šinskih vozila Goša.

Ona je navela da postoji rešenje u vezi sa isplatom zaostalih zarada navodeći da je jedna od njih prodaja vagona koji se nalaze u Srbiji.

Savić je rekla i da radnici moraju da se obrate državi jer nemaju kome i dodala da država ima obavezu prema njima.

Među okupljenim radnicima je i lider Pokreta “Dveri” Boško Obradović.