Novi Pazar – Novopazarska Agencija za zapošljavanje “Reitegracija” pozvala je danas sve zainteresovane da se prijave za posao u Nemačkoj a traže se vozači autobusa, varioci i radnici za unutrašnje radove izjavila je za RTV Novi Pazar Fazila Mehmedović.

Mehmedovićeva kaže da od otvaranja granica Nemačke za radnike sa Zapadnog Balkana iz Novog Pazara put ove zapadne zemlje otišlo je na stotite radnika, mahom medicinske struke. Dodaje da su radnici iz te struke i dalje potrebni ali da se sada traže i pomenuti profili radnika.

“Bitno je da dodju da se jave, da ih ubacimo u bazu podataka i onda im tražimo posao. Ova tri profila su najtraženija: vozači kamiona i autobusa, varioci i radnici za unutrašnje radove u objektima. Vozači autobusa mogu da računaju na 2000 evra platu, a unutrašnji dekorateri na satnicu od 12 evra” – istakla je Fazila Mehmedović iz Agencije za zapošljavanje Reintegracija.

Ipak, najvažnije od svega, dodala je Mehmedović, poznavanje nemačkog jezika koji se može naučiti upravo u Školi nemačkog jezika Reintegracija.

indeksonline.rs