Naslovna ISTAKNUTO Prijepolje: Savremena led rasveta zameniće staru

Prijepolje: Savremena led rasveta zameniće staru

Prijepolje – Nakon sprovedenog postupka javne nabavke posao na izgradnji, nabavci i montaži led svetiljki i opreme za upravljanje osvetljenjem na teritoriji opštine Prijepolje poveren je tročlanom konzorcijumu firmi iz Ljubljane, Beograda i Valjeva. Vrednost ugovorenog posla koji će tokom naredne tri godine finansirati opština Prijepolje iznosi oko 71 milion dinara.

Ugovorom je predviđeno da izvođačak radova počne sa ugradnjom led rasvete sredinom septembra i da ceo posao bude završen pre kraja godine.

Grad na Limu će do kraja godine dobiti savremenu led rasvetu, posao na ugradnji 2700 uličnih svetiljki poveren je firmama Javna rasvetljava iz Ljubljane, Minel -Schreder iz Beograda i Elektrovoltu iz Valjeva. Ispred konzorcijuma ove tri firme Nenad Plazinčić je kazao da će se cela investicija isplatiti u roku od tri godine na osnovu ostvarenih ušteda na utrošku električne energije.

-Posao podrazumeva zamenu oko 2700 uličnih svetiljki a vredan je 59,5 miliona dinara plus PDV sa rokom otplate na 36 mesečnih rata. Prijepolje će dobiti modernu uličnu rasvetu i obezbediti konforno osvetljenje a troškovi održavanja koje ranije nije bilo moguće ostvariti zbog zastarele opreme, biće smanjeni čak za 70 odsto- istakao je u ime Konzorcijuma Nenad Plazinčić, direktor prodaje iz firme Minel Šreder iz Beograda.

Sredstva koja su u budžetu bila planirana za održavanje stare rasvete i utrošak električne energije biće usmerena tokom naredne tri godine za finansiranje celog projekta kazao je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

– Odlučili smo se za ovu ponudu zbog toga što nam nisu potrebna dodatna sredstva iz budžeta. Praktično ćemo sredstva koja su budžetom planirana za održavanje stare ulične rasvete i troškove električne energije biti dovoljna da isfinansiramo ovu investiciju u periodu od 3 godine. Verujemo da će izvođenje radova biti prema planiranoj dinamici i da ćemo već krajem godina, na teritoriji cele opštine imati novu modernu uličnu rasvetu sa led svetiljkama – naglasio je predsednik Dragoljib Zindović nakon potpisivanja ugovora.

Završetkom ove investicije staće se na kraj čestim kvarovima zbog kojih se neretko dešavalo da i najuže gradsko jezgro danima bude u mraku. Inače ove tri firme kojima je poveren ceo posao tokom 2015 godine radile su izgradnji i zameni led rasvete u Novoj Varoši.Garancija na svaku postavljenu sijalicu iznosi sedam godina.
Alem Rovčanin / PP Media

Exit mobile version