Kragujevac – Zajedno za Šumadiju poziva gradonačelnika Radomira Nikolića da podnese ostavku i raspiše lokalne izbore u Kragujevcu, zbog jučerašnjeg debakla Gradskog odbora SNS na izborima za Savete mesnih zajednica saopšteno je iz te stranke a prenose mediji.

Iz te stranke apeluju na predsednika države Aleksandra Vučića da pomogne prestonici Šumadije i zaustavi sunovrat grada i zaštiti Kragujevčane od, kako kažu, bahatosti i samovolje manjine, kao i da omogući raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u tom gradu.

U ZZŠ tvrde da su građani na juče održanim izborima za Savete mesnih zajednica nedvosmisleno pokazali, da SNS više nema ni tri odsto podrške građana Kragujevca. 

Iz te stranke takođe tvrde da aktuelni gradonačelnik Radomir Nikolić nema podršku ni članova stranke u tom gradu a ni svih članova Gradskog odbora te stranke. Takođe, tvrde “su to pokazali najgori rezultati u istoriji izbora za Savete građana mesnih zajednica u Kragujevcu i najmanja izlaznost otkada se organizuju demokratski izbori u Srbiji. Kragujevac, četvrti grad po veličini u Srbiji, ne sme više biti prepušten njima na upravljanje i rukovođenje svim gradskim resursima, jer oni nemaju više nikakav legitimitet, što potvrđuju jučerašnji izborni rezultati” navodi se u saopštenju.