Tutin – Predstavnici Srpske napradne stranke, Sandžačke demokratske partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka, potpisali su u Tutinu danas koalicioni sporazum o ulasku SDP i SNS u vlast u toj Sandžačkoj opštini.
Sporazumu su prisustvovali visoki funkcioneri ove tri partije sa teritorije Novog Pazara Sjenice i Tutina.

Predsednik SDA Šemsudin Kučević izjavio je da SDA već dugi niz godina ima apsolutnu vlast u Tutinu ali da su ovim današnjim dogovorom promenili sebe.

“Želeli smo da na najširoj političkoj osnovi, obezbedimo još brži i bolji razvoj i prosperitet opštine Tutin. A ja mislim da sa vama to postižemo” rekao je Kučević u obraćanju nakon potpisivanja koalicionog sporazuma.

On je naglasio da se veoma davno započelo i da je bilo dosta dobrih dogovora i sporazma te da se možda nije imalo snage da se dođe do potpisivanja, međutim ovo se sada uklapa u novo geopoitičko pomeranje u regionu.

Uspeli smo da postavimo temeljne principe na kojima ćemo da sarađujemo. Hoću posebno da naglasim da ovde nema više političkih partija, ja vama želim da naglasim, da ove tri partije postaju jedna politička partija ovde u Tutinu” zaključio je Kučević.

Predsednik OO SDP Novi Pazar Huesin Memić rekao je da se u SDP-u raduju da se posle Novog Pazra i Sjenice i u Tutinu dve najjače bošnjačke partije koje čine 90 % biračkog tela jer stavljaju potpis kao garanciju za mir i prosperitet, ne samo u Tutinu već u celom Sandžaku.

“Sa druge strane, najjača Srpska politička partija SNS je garant da će na ovim prostorima biti prosperitet” zaključio je Memić.

Predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je obraćajući se prisutnima da Šemsudin Kučević svojom vizijom, mudrim i pametnim potezima pretače u konkretne stvari sporazum koji treba da bude obrazac i primer svim drugim sredinama gde žive različite nacionalne zajednice.

Ovo jeste jedan model koji treba da dobije najširu moguću javnu podršku i da u svim drugim regionima Srbije gde imamo međunacionalni suživot da uzmu kao primer i obrazac kako treba” rekao je on i dodao da će ovo za posledicu imati zasigurno brz razvoj opštine Tutin.

Koalicija između SDP SDA i SNS prethodno je formirana i u Novom Pazaru a sve na osnovu Deklaracije koju su potpisale dve partije u Novom Pazaru prošle godine.

indeksonline.rs