UŽICE-Region zapadne Srbije na godišnjem nivou ostvaruje milion noćenja turista,a sam grad Užice 170.000.Povećanju broja turista treba da doprinesu zajedničke promotivne kampanje u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije,izjavio je direktor TO Užice Boban Perišić tokom posete direktorke TOS-a Marije Labović Užicu.

Po Perišićevim rečima najviše noćenja 450.000 beleži Zlatibor.Mokru Goru i Drvengrad godišnje poseti 250.000 gostiju,a Šarganska odmica ima 80.000 vožnji svake godine.

TOS ima izuzetno dobru saradnju sa regionom zapadne Srbije, naglasila je Labovićeva.

„Ove godine bili smo partneri ne samo u kampanjama koje su namenjene domaćim,već i u regionalnoj kampanji.Za Srbiju,a posebno ovaj kraj,su značajni turisti iz regiona i moramo posebnu pažnju da posvetimo promocijama kojima ćemo im približiti turističke potencijale naše zemlje“,rekla je Labovićeva.

Perišić je istakao i da je u prvih dva meseca rada konačište u GKC-u zabeležilo 380 noćenja i ostvarilo promet od milion dinara,što je stvorilo uslove da se produži radno vreme Turističkog info centra u Užicu,koji će od 1.septembra raditi od 8 do 20 časova,kao i vikendom.

ZooMUE/Vesna Đurović